Crveni krst/križ Grada Tuzle obilježava Svjetski dan prve pomoći

Nacionalna Društva Crvenog križa/krsta širom svijeta, potaknuti inicijativom Međunarodne Federacije Društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC), obilježit će ove godine Svjetski dan prve pomoći 12. septembra. Svjetski dan prve pomoći, druga subota u septembru, podsjeća nas svake godine kako prva pomoć može da spasi život u svakodnevnim i kriznim situacijama.

Milioni ljudi se povrijede ili izgube život svake godine zbog neadekvatne reakcije ili nedostatka pravovremene pomoći. Prva pomoć je početni korak za smanjivanje posljedica teških povreda i povećanja šansi za preživljavanje.

Vodeći se preporukama MFCK, volonteri Crvenog križa/krsta grada Tuzla će u saradnji sa MUP TK, saobraćajnom patrolom Policijske stanice Centar 12.09.2014. godine sa početkom u 11.00 sati, dok policija obavlja rutinsku kontrolu, provjeriti i dopuniti kutiju prve pomoći sa sanitetskim materijalom, te će anketirati vozače o znanju iz osnova pružanja prve pomoći.

Od 12.00 sati na Trgu Slobode nastavit će se edukacija građana iz kardiopulmonalne reanimacije i osnova pružanja prve pomoći.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*