Foto kino klub Tuzla poziva na izložbu o kulturi grada Tuzle

Foto kino klub Tuzla organizuje izložbu “Tuzlanska kulturna i umjetnost na fotografiji i filmu”, koja će biti svečano otvorena uz projekciju 12.09.2015.godine u 19:30h u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli.

Tuzla je grad u kojemu se kulturne manifestacije i manifestacije kulture događaju svakodnevno. Kulturu grada Tuzle možemo pratiti kroz koncerte, izložbe, performanse, projekcije, ali i arhitekturu grada, ples, vjenčanja, događaje, običaje, sajmove i sve drugo što čini kulturni život grada.

Veliki broj tih događaja bude zabilježen na fotografijama ili video zapisima, ali te fotografije ili kratki filmovi zauvijek ostaju zatvoreni u nekoj ladici, ili u najboljem slučaju budu na društvenim mrežama, neselektivno izloženi pogledima i kritici.Tuzla baštini tradiciju najboljih scenskih fotografa u Bosni i Hercegovini, a bez skromnosti možemo reći i mnogo šire. Nažalost, toj se posebnoj umjetničkoj disciplini u Tuzli ne prilazi na pravi način, poručuju iz Foto kinno kluba Tuzla uz poziv da prisustvujete ovom događaju.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*