Dom naroda PSBiH o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi danas trebalo da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku. Ovaj prijedlog jučer je usvojio Zastupnički dom.

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo prijedlog ovog zakona kojim se stvara osnova za koncipiranje drugačijeg modela obračuna naknade prijevoza na posao i prijevoza s posla zaposlenim u institucijama BiH.

Ova izmjena će poslužiti kao osnova za izradu novog podzakonskog akta kojim se regulira način i postupak ostvarivanja prava na predmetnu naknadu.

Trebali bi biti razmatrani principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o prekršajima čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2014. godinu, Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2014. godini, kao i izbor zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podatka u BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*