Slavni glumac Orlando Bloom stigao u Makedoniju i pomaže izbjeglicama

Holivudski glumac Orlando Bloom u srijedu je u Gevgeliji na grčko-makedonskoj granici razgovarao s nekima od izbjeglica koje su krenule prema zapadnoj Evropi.

Zvijezda “Gospodara prstenova” i UNICEF-ov ambasador pokušao je razveseliti nesretne ljude koji se nadaju da će napokon naći utočište od rata i siromaštva.

Bloom je pozvao evropske zemlje da posvete veću pažnju zaštiti desetaka hiljada izbjeglica, posebice djece, koja traže sigurnost u Evropi.

Kako na svojoj stranici piše UNICEF, Bloom je popričao s izbjeglicama i saslušao njihove tužne priče, a mnogi od njih pobjegli su iz Sirije, Iraka i Afganistana.

“Ta djeca su putovala jednom od najsmrtonosnijih ruta na svijetu. Razgovarao sam s djecom koja su prošla naporna putovanja, izložena ekstremnim vremenskim uvjetima, odjevena u jedinu odjeću i cipele koju imaju. Prebacuje ih se od jedne vlasti do druge, prelaze nebrojene granice, ne znajući što ih tek čeka. Ako i stignu na željeno odredište, boje se nesigurne budućnosti. Moramo ih zaštititi i podržati”, rekao je Bloom.
(mojportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*