Danas umjereno oblačno i sunčano, moguća kiša

U zapadnim i južnim područjima Bosne i Hercegovine danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Tokom dana, moguće povećanje oblačnosti, mjestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, istočnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura kretat će se od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, s povećanjem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike, kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su nešto izraženije poteškoće, s obzirom da će pogoršanje sa jugozapada tokom dana postepeno proći iznad Bosne i Hercegovine.

S približavanjem noći, opća slika će se poboljšati.

Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, dekoncentracija i problemi sa snom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*