Sjajna zdrava kosa i brži rast: Napravite sami domaći balzam!

Često želimo da povjerujemo primamljivoj reklami i kupimo baš taj balzam za kosu, koji će našoj kosi dati bujnost, sjaj i mamiti poglede. Nagledavši se takvih reklama, kako se lako postiže takva kosa, idemo i kupujemo jedan, pa drugi, pa treći balzam za kosu, a efekat nije ni blizu kao kod one lijepe djevojke sa TV programa. Dakle, vrijeme je da preuzmete stvari u svoje ruke i sami pripremite svoj domaći balzam, koji će odgovarati vašoj kosi.

Predstavljamo vam dobar recept za brži rast i sjajnu kosu.

Za pripremu ovog balzama bit će POTREBNO:
– 1 žumance
– 1 supena kašika ricinusovog ulja
– 1 supena kašika jabukovog sirćeta
– 2 supene kašike vašeg šampona
– 1 supena kašika kupovnog balzama ili pakovanja za kosu

PRIPREMA:
Odvojte žumance od bjelanceta. Stavite u neki pogodan sud. Dodajemo ricinusovo ulje i jabukovo sirće. Sve dobro promiješamo do ujednačene smjese.
Dodajemo šampon, pa balzam (ili pakovanje). Opet sve dobro izmješamo. Dobit ćemo smjesu gustine jogurta ili rijetke pavlake.

Smjesu nanosimo na vlažnu, opranu kosu, od gore stavljamo najlonsku kesu i peškir. Držimo 15-20 minuta. Poslije kosu ispiramo vodom. Zgodno je balzam držati na kosi za vrijeme kupanja u kadi. Prvo vrijeme, za bolji efekat, najbolje ga je stavljati kod svakog pranja kose. Poslije 2-3 nedjelje, možete ga rjeđe koristiti.

Ova mjera je dovoljna za srednju dužinu kose. Ako imate dugu kosu, povećajte sastojke dva puta. Budite uvijek lijepe!

 

(Vidiportal.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*