Baždarević nakon povratka s Kipra: Momci su odradili odličan posao, o baražu ćemo za dva-tri dana

Dio fudbalske reprezentacije BiH, koja je sinoć pobjedom protiv Kipra rezultatom 3:2 osigurala plasman u baraž za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016., vratila se u Sarajevo. Po dolasku na Sarajevski međunarodni aerodrom selektor Mehmed Baždarević je naglasio da će o baražu razmišljati za dva-tri dana, a da sada želi sumirati utiske od utakmice sa susreta u Nikoziji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mislim da su momci odradili odličan posao i treba nam svima dati dva-tri dana da se sve ovo slegne, da malo proslavimo i da onda počnemo razmišljati i pričati o baražu. Napravili smo veliki posao i čestitam svim reprezentativcima”, kaže Baždarević i nastavlja:

“Još uvijek je puno emocija, jer u trenutku kada sam došao u reprezentaciju mnogi su mislili da je nemoguće ovo što smo sada napravili. Učinićemo sve da još jedanput obradujemo sve nas i naš narod u tom baražu. Ne želim razmišljati o tome koga ćemo dobiti u baražu. Sigurno je samo da će svaki protivnik biti jako težak.”

Kada sada sumira utakmice sa Velsom i Kiprom selektor kaže da su igrači najvažniji u svemu tome, a ne samo njegove odluke.

“Sada kada se sve ovo desilo možemo pričati o tome da sam pogodio neke stvari. Spremali smo se za sve što nas čeka, ali je najvažnije bilo da su igrači dali sve od sebe za ovaj rezultat, tokom svih šest kvalifikacionih utakmica”, zaključio je popularni Meša.

Jedan od junaka trijumfa protiv Kipra bio je Haris Medunjanin, dvostruki strijelac u trijumfu u Nikoziji.

“Bilo je pritiska jer smo znali da moramo pobijediti što nam je malo predstavljalo problem. Međutim, najvažnije je da smo ispunili cilj i plasirali se u baraž. Sada čekamo žrijeb u nedjelju i vidjećemo kojeg će nam rivala donijeti. Što se mene tiče Sloveniju ne bih želio za protivnika, ali kažem bez obzira ko bude neće biti lako”, rekao je Medunjanin.

Žrijeb parova baraža održaće se 18. oktobra u 11:20 sati u Nyonu. BiH je među nosiocima sa Švedskom, Ukrajinom i Mađarskom. Eventualni protivnici su im Danska, Republika Irska, Norveška i Slovenija.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*