Očistite lice i uklonite tamne krugove oko očiju sa jednim sastojkom

Danas je većina ljudi svjesna prednosti koje soda bikarbona nudi, što je čini učinkovitim i jeftinim rješenjem za mnoge stanja. Štoviše, ona ima nekoliko upotreba kao kozmetički proizvod a i za čišćenje.

 

LIJEČENJE AKNI UZ POMOĆ SODE BIKARBONE

To je vrlo popularna i potpuno prirodna metoda za rješavanje problema akni. Ova metoda pomaže koži da se očisti i pomladi, te rast novih stanica kože.
Stavite jednu kašičicu sode bikarbone na tanjir i dodajte kap vode i dobro promiješajte. Budite oprezni da ne dodate previše vode jer smjesa će biti previše tekuća, pa onda nećete napraviti dobar piling za vašu kožu. Zatim, uzeti malo smjese s prstom i masirajte na pogođenim područjima. Ostavite smjesu nekoliko minuta i smjesa će otvrdne kad voda ne ispari. Nakon toga, isperite lice. Preporučuje se ponoviti ovaj postupak svake noći prije spavanja dok akne nestanu.

UKLONITE TAMNE KRUGOVE ISPOD OČIJU

Ovaj recept će ukloniti tamne krugove ispod očiju vrlo uspješno. Budući da je ovo područije vrlo osjetljivo, to je vrlo teško raditi.
Napravite smjesu od jedne čaše tople vode ili čaja i 1 kašičice sode bikarbone. Potopiti dvije pamučne jastučiće u smjesu, stavite ih ispod očiju i ostavite ih 15 minuta. Zatim možete ukloniti jastučiće i temeljito oprati lice. Možete staviti hidratantnih krema nakon što završite.

(Ženstvena.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*