Goran Bregović otkriva šokantne detalje: Kokain, plagiranje pjesama i koncerti u striptiz baru

Muzičar Goran Bregović bio je gost emisije “Nedjeljom u 2” kod voditelja Aleksandra Stankovića.

– Osim Isusa, mi ostali moramo polako shvatiti šta nam je posao na ovom svijetu. Ali tek sam na 4. godini fakulteta snimio prvu ploču, tako da je malo nedostajalo da se ne bavim muzikom nego da predajem marksizam- počeo je svoje izlaganje Bregović.

Šta za njega predstavlja loša muzika je objasnio ovako: “Kad počnu da mi se znoje noge, kao kad neko priča gluposti. To je stvar osjećaja, jer muzika nije vazduh, ni hrana, ni seks. Muzika je kao so, može i bez nje, ali bi bilo bljutavo”.

Onda je objasnio šta će s njim biti kada ga ne bude bilo.

“Zamolio sam već da me spale i bace u more ili negdje na planinu. Obavezivati neke unuke da mi održavaju grob, a ja slučajno umrem u Parizu… Ko će to… Ali odnos prema smrti se mijenja s godinama. Danas mislim da onaj ko zna živjeti, znaće i umrijeti”, smatra Bregović.

Stanković ga je pitao i zašto nema Željka Bebeka na koncertima Bijelog dugmeta, ali Bregović nije htio o tome.

“Kada stvarate muziku, da li kradete”, htio je da zna Aleksandar Stanković, aludirajući na informaciju da je zbog plagijata pjesme Enricu Maciasu morao da plati milion eura.

“To je izmišljotina, ne postoji. Nisam nikada imao sudski proces, a kamoli zbog muzike”, odgovorio je Bregović, dodajući da je sva muzika nastala u “sudaru” s drugom muzikom.

A zatim su došli njegovi počeci. U striptiz baru.

“Počeo sam karijeru svirajući u striptiz baru sa 17 godina. Ima li veće sreće nego biti okružen golim ženama u tim godinama? Onda sam se riješio predavanja, a prije rata sam već imao zlatne ploče u 10 zemalja. Onda sam bio srećan što nisam bio zatvoren u Sarajevu tokom rata”, objasnio je Bregović zašto smatra da je bio srećan u životu.

Kada je rekao da je uvijek pazio da ih ne ulove s drogom, Stanković je pitao da li je tačno da je Bijelo dugme imalo dogovor s Jugotonom da im dostavi određenu dozu kokaina.

“To je bilo u trošku studija, da. Imao sam rokove koje je trebalo ispoštovati, za dvije nedjelje sam morao da napišem određenu količinu muzike i to mi je pomagalo da ostanem budan. Ali ja sam s drogom raskrstio”, zaključio je Bregović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*