Najbolji način kako pridobiti (buduću) svekrvu

Upoznali ste muškarca svojih snova, savršeno se slažete, ali nikako na zelenu granu s njegovom – mamom. Pokušavate joj se ‘dodvoriti’ na sve moguće načine, ali ona vas i dalje ne prihvaća. Istina, neke majke misle da ni jedna žena nije dovoljno dobra za njenog sina, a i teško prihvaćaju činjenicu da će u životu njena sina neka druga žena biti na prvom mjestu. No ‘mukama po svekrvi’ došao je kraj jer znanost je pronašla najbolji način kako pridobiti partnerovu majku i učiniti je prijateljicom.

Istraživanje grčkog Sveučilišta Nicosia bavilo se pitanjem koji je najefikasniji način da žena, odnosno muškarac pridobi svekrvu i svekrva, odnosno punicu i punca.

‘Preferencije roditelja o tome kakvog bi partnera njihovo dijete trebalo imati, ne slažu se uvijek s djetetovim izborom. Roditelji tada nerijetko manipulacijom pokušavaju otjerati ‘neželjenu’ djevojku ili mladića. Kako bi izbjegli tu situaciju, pojedinci uzvraćaju manipulacijom pokušavajući promijeniti mišljenje partnerovih roditelja i navesti ih da ih prihvate kao savršenog partnera za njihovo dijete’, objašnjava voditelj istraživanja Menelaos Apostolou, profesor na grčkom Sveučilištu Nicosia.

Znanstvenici su proučili 41 taktiku koje žene i muškarci najčešće koriste kako bi pridobili partnerove roditelje pri čemu je bilo ispitano nekoliko stotina parova i roditelja iz Grčke i Cipra.

Od 41 taktike uspostavilo se da su najefikasnije:
– taktika ‘ja sam prava osoba za vaše dijete’ u kojoj osoba pokazuje partnerovim roditeljima zbog čega je upravo ona idealan partner za njihovog sina, odnosno kćer

– taktika ‘bez sukoba’ u kojoj žena, odnosno muškarac izbjegava reagovati na negativne komentare te izbjegava davati vlastite negativne komentare

S druge strane, najmanje učinkovite su:
– taktika ‘zbližavanja’ u kojoj se žena ili muškarac pokušava zbližiti s partnerovim roditeljima tako da im kupuje poklone

– taktika ‘reci im koliko vrijedim!’ u kojoj osoba zahtijeva od partnera da uvjeri svoje roditelje da je ona savršena osoba za njega.

(Zadovoljna.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*