Čudni zvuci iz kokpita i strana tijela na mjestu pada

Na mjestu pada ruskog aviona pronađeni su predmeti koji ne pripadaju njemu, a analiza crnih kutija donijela je podatke koji prave još veću konfuziju.
Ruski mediji su prenjeli da je na traci snimača u kokpitu utvrđen razgovor koji nije karakterističan za normalne letove, a takođe je navedeno i da je na Sinajskom poluostrvu, u krugu od nekoliko kilometara u kom su rasuti dijelovi aviona pronađeno nešto što nije njegovo.

“Elementi koji nisu dio aviona pronađeni su na mjestu nesreće. Sve je to poslano na analizu“, naveo je neimenovani izvor za agenciju Tass.

Ukoliko se ispostavi kao tačno da su pronađena “strana tijela“ to bi moglo da znači bar potvrdu riječi zvaničnika kompanije Kolavija koji su istakli da je avion pao zbog “spoljnog faktora“, a u krajnjem slučaju bile bi potvrđene riječi eksperata, koji smatraju da je eksplozivna naprava unutar letjelice izazvala pad i pogibiju 224 osobe.

Nekoliko trenutaka prije gubitka kontakta sa radarom u kokpitu palog aviona su se čuli zvuci “nekarakteristični za standardan let“, navela je agencija Interfaks, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika iz Kaira bliskog istrazi.

Ovakvi navodi bi mogli da znače da se nešto zaista nepredviđeno dogodilo u posljednjim minutima leta Erbasovog aviona tipa A321, koji je imao veoma čudnu putanju neposredno pred pad, naglo je dobijao pa gubio visinu da bi se potom raspao na dva dijela i srušio.

Američki sateliti su navodno snimili toplotni talas u regionu gde je avion pao, što upućuje da je eksplodirala bomba, a potom i rezervoari sa gorivom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*