Sukobi navijača širom Evrope: Tuče i incidenti se nastavljaju

Divljanje fudbalskih navijača ove sedmice širom kontinenta nastavljeno je i uoči utakmica grupne faze Lige Europe.

U utorak i srijedu su sukobima huligana obilježeni mečevi Lige prvaka u Sevilli, Lviv i posebno u Ateni, a danas su incidenti izazvani u Pragu, Istanbulu i Amsterdamu.

Navijači Sparte napali su u prijestolnici Češke pristaše njemačkog Schalkea, dok je u Istanbulu došlo do žestoke tuče između simpatizera domaćeg Bešiktaša i Lokomotive iz Moskve. Prema posljednjim informacijama, dvojica Rusa su ozlijeđena, a jedan je izboden nožem.

U Amsterdamu je nizozemska policija bila primorana upotrijebiti silu u sukobu s hiljadama turskih navijača, koji su doputovali na utakmicu između Ajaxa i Fenerbahčea, prenosi Tanjug.

Najdramatičnije bilo je u Ateni, gdje nisu jenjavali sukobi huligana ni dan poslije utakmice između Olympiakosa i zagrebačkog Dinama. Najmanje šest osoba zadržano je u bolnici, dok je 10 pritvoreno nakon sukoba navijača Crvene zvezde, koji su doputovali da pomognu bratskom klubu Olympiakosu, i zagrebačkog Dinama. Incident se dogodio na aerodromu Eleftherios Venizelos prilikom povratka navijača Dinama u Hrvatsku, a korišteni su lanci, bejzbol palice i bokseri. To je bio vjerovatno posljednji u nizu sukoba navijača Dinama i Crvene zvezde u Ateni u prethodna dva dana.

U grčkoj prijestolnici policija je u srijedu pritvorila više od 90 osoba, a dan ranije više od 500 maskiranih huligana marširalo ulicama Atene naoružano metalnim šipkama i palicama oštetivši brojne lokale i vozila, dok je policija s velikim naporima kontrolirala situaciju.

(Brzevijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*