Široki slavio u Bijeljini, Velež priredio novo razočarenje

Odigrano je svih pet utakmica subotnjeg programa 15. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na kojima su postignuta samo četiri gola.

Mladost iz Doboja kod Kaknja je na svom terenu slavila protiv zeničkog Čelika rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Aldin Šišić u 61. minuti kada je pogodio iz slobodnog udarca s preko 30 metara. Domaći su susret završili s igračem manje s obzirom na to da je Aladin Isaković u 57. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Treću pobjedu u prvenstvu zabilježila je zvornička Drina minimalnim domaćim trijumfom nad Travnikom. Jedini pogodak dao je Jakšić u 22. minuti iz penala.

Banjalučki Borac nastavio je redati poraze, a danas je poražen na gostovanju u Vitezu rezultatom 1:0. Gol za pobjedu postigao je Velibor Đurić, a Borac je meč završio s 10 igrača jer je Runić zaradio isključenje.

U najzanimljivijem susretu dana, Široki Brijeg je slavio minimalnu pobjedu na gostovanju u Bijeljini protiv Radnika. Jedini gol postigao je Ivan Baraban, a ekipa s Pecare je ovim trijumfom izbila na čelo tabele.

Novo razočarenje priredio je Velež koji je na svom terenu odigrao 0:0 s prijedorskim Rudarom. Mostarska ekipa se sada nalazi na posljednjem mjestu na tabeli.

Sutra će se susretima Olimpic – Sarajevo, Željezničar – Slavija i Sloboda – Zrinjski kompletirati 15. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

(FTV/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*