Sepp Blatter smješten u bolnicu zbog stresa

Sepp Blatter, suspendovani predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), nalazi se u bolnici zbog zdravstvenih problema izazvanih stresom, saopštio je njegov advokat Richard Cullen, prenosi Anadolu Agency (AA).

Blatter (79) je na čelu FIFA-e bio 18 godina, a prošlog mjeseca ga je suspendovao Etički komitet na 90 dana zbog korupcijskog skandala. Cullen je dodao da se Blatter dobro osjeća i da će uskoro biti pušten kući, prenose britanski mediji.

Prema riječima Blatterovog portparola Klausa Stoehlkera, on je iz bolnice poručio da će ostati smiren i da će se odmoriti nekoliko dana.

Osim Blattera suspenziju od 90 dana dobio je i Michel Platini, predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) zbog istrage koju je protiv njih pokrenulo švajcarsko tužilaštvo vezano za finansijske malverzacije u FIFA-i. Istraga je fokusirana na to da li je Blatter zloupotrijebio svoj položaj kada je 2011. godine Platiniju isplatio dva miliona švajcarskih franaka za njegov posao savjetnika.

Blatter će nasljednika na čelu FIFA-e dobiti 26. februara naredne godine kada će se između sedam kandidata na Vanrednom kongresu birati novi predsjednik.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*