Lajčak otvorio novo igralište i poklonio se žrtvama genocida

Općinu Srebrenica danas je posjetio Miroslav Lajčak, ministar vanjskih poslova Slovačke Republike. Lajčak je posjetio Memorijalni centar Potočari  i odao počast žrtvama genocida, a zatim se sastao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, te otvorio višenamjensko igralište koje je izgrađeno sredstvima slovačke vlade.

Miroslav Lajčak, ministar vanjskih poslova Slovačke, je u izjavi za medije rekao da mu je drago da je danas u Srebrenici.

– Nisam mogao biti u Srebrenici 11. jula. U isto vrijeme, drago mi je da smo uradili nešto i za budućnost i da smo, evo, otvorili ovo višenamjensko igralište. Prije svega, zahvaljujem  Muniru Pašagiću, čija je i bila ideja da se uradi ovo igralište. Hvala i Općini Srebrenica koja je bila na raspolaganju. Želim da ovo igralište služi svrsi i mladim fudbalerima, iako ste nas izbacili iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo – izjavio je za Fenu Lajčak.

Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica, kazao je da je izgradnja igrališta dobar način da se s riječi pređe na djela.

– Ovo je kruna projekta kojim smo pokazali kako se riječ pretakaju u djela. Naporima našeg Srebreničanina Pašagića došlo je do ideje da se u Srebrenici uradi igralište. Posjetili smo Slovačku i uradili konkretan potez i, evo, rezultat je ovo igralište. Naša saradnja neće stati na ovom, a vrijeme će pokazati da se riječi mogu pretakati u djela – rekao je Feni Duraković.

Nekadašnji igrač FK Guber, a danas ugledni biznismen iz Slovačke, Munir Pašagić je presjekao  vrpcu pri otvaranju višenamjenskog igrališta.

-Izuzetno mi je drago da je Lajčak osobno došao u Srebrenicu. Želio bih da s ovog igrališta bude još mnogo prijateljstava slovačkog i bosanskohercegovačkog – kazao je za Fenu Pašagić.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*