ZVANIČNO Mehmed Baždarević ostaje selektor!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine produžit će ugovor s selektorom bh. nacionalnog tima Mehmedom Baždarevićem bez obzira na ishod predstojećih susreta baraža za plasman na EURO 2016, odlučili su danas članovi Izvršnog odbora FSBiH.

“Jednoglasno je usvojen prijedlog da se nastavi saradnja sa selektorom Mehmedom Baždarevićem i sadašnjim stručnim štabom reprezentacije i u kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Elementi ugovora bit će naknadno usaglašeni. Selektor Baždarević je izrazio spremnost da i dalje vodi reprezentaciju, uz zahvalnost na povjerenju i napomenu da će sve kapacitete koncentrirati na uspjeh u narednim utakmicama baraža protiv Republike Irske i plasmanu na EURO 2016”, saopćeno je iz FSBiH.

Podsjetimo, aktuelnom selektoru ugovor je isticao zaključno s okončanjem kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Francuska 2016.

Izvršni odbor FSBiH danas je dao i podršku u radu selektoru U-21 reprezentacije BiH Darki Nestoroviću, uz napomenu da pokuša poboljšati rezultatski bilans u tekućim kvalifikacijama za EP i “da kroz takmičenje sa saradnicima profilira nove kandidate za A selekciju, ali se traži maksimalni angažman svakog pojedinca u mladoj selekciji”.

Pohvaljen je plasman U-17 reprezentacije BiH u elitni krug kvalifikacija za EP, kao i napredak ženske A selekcije. Članovi IO FS BiH na današnjem sastanku su generalno zaključili da su zadovoljni dosadašnjim tokom Premijer lige BiH.

8RTV7/Avaz.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*