Uvođenje još jedne linije u vazdušnom saobraćaju tuzlanskog aerodroma doprinosi razvoju Tuzle

Članovi menadžmenta Aerodroma Tuzla, Montenegro Airlinesa i predstavnici Vlade TK na današnjoj press konferenciji  govorili su o planovima i investicijama vezanim za Aerodrom Tuzla, a koje se tiču komunalne infrastrukture, kapacitetima postojećih prevoznika i nadogradnje prilaznih svjetala aerodroma.

Na pitanje prisutnih novinara, o tome koliko uvođenje još jedne linije u vazdušnom saobraćaju tuzlanskog aerodroma doprinosi i može doprinijeti razvoju Tuzle i regije, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović odgovorio je:

„Razvoj saobraćaja znači i razvoj društva, pogotovo ovaj spektakularni razvoj vazduhuplovne luke Tuzla. Velika je prilika, ne samo za brzu komunikaciju putnika, nego i za brzu komunikaciju evropskih investitora. Moje iskustvo je da investitor koji se ne namuči putem, da dođe u Tuzlu ulaže u BiH, za razliku od onih koji slete u Zagreb i Beograd i onda putuju za Tuzlu. Ovo vidim kao veliku razvojnu priliku, za šta nam treba tzv. „Y“ krak, autocesta ili brza cesta, Orašje-Brčko-Tuzla-Žepče i priključak na koridor 5C. Već postoji veza vazdušne luke sa riječnom lukom u Brčkom, željeznicama, i mislim da su to preduslovi za mnogo brži razvoj Tuzle i TK“ – izjavio gradonačelnik Imamović.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*