ISIS na društvenim mrežama slavi napade u Parizu! Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost. Korišteno barem sedam pojaseva za samoubilačke napade

Dok se u Parizu broje žrtve nekoliko uzastopnih napada, teroristička “Islamska država” slavi na društvenim mrežama.

“Islamska država” i oni koji je podržavaju pokrenuli su sinoć “haštag” na društvenim mrežama pod nazivom “Pariz gori” na arapskom jeziku, što je naišlo na brojne pristalice, ali i brojne osude.

isis2

Niko do sada nije preuzeo odgovornost za terorističke napade u Parizu, u kojima je prema posljednjim informacijama ubijeno 128 ljudi, s tim što francuski mediji javljaju da će ovaj broj rasti jer trenutna lista ubijenih sadrži ovaj broj. Desetine su povrijeđene.

Korišteno je barem sedam pojaseva za samoubilačke napade. Ubijeno je osam napadača, četiri u pozorištu, a četiri na drugim mjestima.

Francuski mediji ističu da se ne zna se ko je organizator ovih napada. Ističu da znaju da Islamska država proslavlja napade, da nisu krili radost i da se ovi napadi uklapaju u njihov model. Međutim, još uvijek niko nije preuzeo odgovornost. U Francuskoj će danas biti održana press konferencija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*