Roma gostuje Barceloni, Chelsea traži iskupljenje u Ligi prvaka

Fudbaleri Chelseaja pokušaće sutrašnjom utakmicom protiv Maccabija u Tel Avivu da riješi pitanje plasmana u osminu finala Lige prvaka i tako se djelimično iskupi za loše rezultate u engleskom prvenstvu.

Klub našeg Asmira Begovića ima sedam bodova, tri manje od Porta, a dva više od Dinamo Kijeva, koji će biti glavni rival u toj borbi. Maccabi je posljednji bez učinka i šanse da uradi nešto više ove sezone.

Situacija će biti komplikovana ako ekipa trenera Josea Mourinha pobijedi u Izraelu, a Dinamo savlada Porto u gostima. U tom slučaju će sve tri ekipe imati šansu da prođu dalje i posljednje kolo će donijeti mnogo uzbuđenja.

Savršen učinak u Ligi prvaka ima samo Zenit, koji je u prošlom kolu obezbijedio plasman u narednu fazu, a u predstojećoj utakmici Grupe H pokušaće da oteža put Valenciji ka istom cilju.

Belgijski Gent će gostovati Lyonu, koji je iznenađujuće na začelju sa samo jednim bodom. Francuski klub i dalje ima šansu za plasman, ali pored pobjede nad belgijskom ekipom, moraće da čeka i poraz Valencije, da bi se plasman rješavao u posljednjem kolu.

Utakmica između Zenita i Valencije će se igrati u 18.00 u Sankt Peterburgu, kada i duel BATE Borisova i Bayer Leverkusena, dok će se svi ostali susreti igrati od 20.45 sati.

Bjeloruski i njemački klub imaće direktan duel u kom će pokušati da iskoriste eventualni poraz Rome od Barcelone i naprave korak dalje ka plasmanu u osminu finala.

U fokusu bh. javnosti večeras će biti duel Barcelone koja je u odličnoj formi nakon velike pobjede u El clasicu nad Real Madridom i Rome našeg Miralema Pjanića i Edina Džeke. Roma je u prošlom kolu Serije A odigrala neriješeno protiv Bologne, a u listu strijelaca su se upisali i Pjanić i Džeko. Bh. reprezentativci su golove postigli iz penala. Roma ukoliko želi da sadrži šanse za plasman u narednu fazu takmičenja Lige prvaka mora ostati neporažena na Camp Nou.

Barcelona će, ako pobijedi na svom stadionu, riješiti pitanje svog plasmana u narednu fazu. Španski klub ima 10 bodova, pet više od Rome, a slijede Bayer sa četiri i BATE sa tri.

Utakmicu između Barcelone i Rome možete pratiti na Federalnoj televiziji od 20 sati i 45 minuta.

Najizvjesnija situacija je u Grupi F, gdje Bayern Minhen i Olympiacos imaju po devet bodova i vode ispred Arsenala i Dinamo Zagreba koji imaju po tri.

Duel “biti ili ne biti” igraće se u Londonu, gdje će Arsenal dočekati Dinamo i pobjednik će čekati utakmicu u Minhenu i poraz bilo koje od dvije ekipe u susretu u kom će Bayern igrati protiv Olympiacosa.

(Federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*