Uhapšen Aljbin Kurti

Kosovska policija uhapsila je osnivača Pokreta Samoopredijeljenje Aljbina Kutrija, koji se u subotu, poslije govora na protestnom skupu u centru Prištine, sklonio u sjedište svoje stranke.

Kosovska policija je prethodno saopštila da je imala informaciju o tome da će Kurti učestvovati na protestu, ali da ga nije uhapsila, kako je ranije najavljivala, da bi se izbjegla da situacija eskalira.

“Imali smo informaciju u vezi sa učešćem na protestu osobe za kojom je izdat nalog za hapšenje, ali na osnovu procene stanja i u cilju izbegavanja eskalacije situacije, tokom protesta nismo preduzeli mjere za njegovo hapšenje. Policija će te mjere preduzeti u skladu sa nalogom”, navodi se u saopštenju.

Inače, pripadnici pokreta Samoopredijeljenje su putem društvene mreže Facebook saopštili da je policija u potpunosti opkolila sjedište njihovog pokreta. Oni su poručili: “Ulice su naše, a ne policijske”.

U međuvremenu, jedna grupa aktivista Samoopredeljenja je izašla iz sjedišta tog pokreta i krenula u pravcu prištinske opštine, ali ih je u tome omela policija.

Policija pokušava da udalji pripadnike pokreta Samoopredijeljenja, koristeći pritom “biber sprej”. Nekoliko pripadnika Samoopredijeljenja je privedeno.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*