FK Sloboda: Slavija je prilika koja se ne smije propustiti!

Crveno – crni će utakmicom protiv Slavije zaključiti izvrsnu jesenju polusezonu. Protivnik je idealan da se sa trijumfom naši fudbaleri oproste od domaćih navijača i na zimsku pauzu odu kao lideri premijerligaške tabele.
“Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti i učinićemo sve da slavimo još jednu pobjedu sa kojom ćemo se zadržati na čelu premijerligaške tabele. Naravno, poštujemo svakog protivnika pa tako i Slaviju, ali smo kvalitetnija ekipa od njih i očekujem od svojih igrača da to potvrde i na terenu. Slaviju sam pratio, znaju biti vrlo nezgodan protivnik, no mi svoju šansu na Tušnju ne bismo trebali propustiti”, poručio je Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Musemić u ovom susretu neće moći računati na povrijeđene Sarića, Moranjkića i Mujića, te kartoniranog Mehmedagića, ali u ekipu se vraća Kostić. Šefa struke našeg tima ne brinu toliko izostanci standardnih prvotimaca koliko loši uslovi tušanjskog travnjaka:

“Teren je još uvijek u lošem stanju i to me najviše brine. Da nećemo moći razviti našu prepoznatljivu igru. Ipak, bez obzira na to spremni smo da pružimo svoj maksimum i obradujemo naše navijače.”.

Miljan Govedarica je na Tušanj stigao upravo iz Slavije. Dobro poznaje protivnički tim i sigurno će biti veliki izvor informacija za našu struku kada su u pitanju prednosti imane igre Slavije.

“Nećemo imati problema, ako odigramo utakmicu onako kako znamo. Ubijeđen sam u našu pobjedu sa kojom ćemo se oprostiti od domaćih navijača”, ističe Govedarica.

Utakmica Sloboda – Slavija igra se sutra (subota, 05. Decembar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 13 sati. Ovim putem pozivamo sve navijače da u što većem broju pohode Tušanj i pruže gromoglasnu podršku našim prvotimcima. Crveno – crni igraju sezonu iz snova i zaslužuju svaku podršku.

(TI/FK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*