(VIDEO) Djeca grade najljepši svijet: U Tuzli otvorena izložba likovnih radova mlade Evite Bojkovac

U Tuzli je danas otvorena izložba likovnih radova mlade i talentovane djevojčice, Evite Bojkovac iz Dervente. Svojom umjetnošću, ova mlada dama prezentuje svijet kakav bi trebao biti. Dječja mašta je, po ko zna koji put, pokazala da bismo svi trebali biti vođeni razmišljanjem najmlađih i njihovom strašću prema životnim ljepotama.

U ovoj godini, desetogodišnja Evita je osvojila drugo mjesto na nagradnom konkursu o temi “Žena koju volim i poštujem”, koji je organizovala Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Dervente. Ranije je dobila nagradu “Zlatni dječiji osmijeh i specijalne nagrade” za likovno stvaralaštvo na Festivalu humora i dječijeg stvaralaštva u Derventi. Njen rad bio je najbolji i od svih 657 pristiglih na konkurs o temi “Novogodišnje radosti” na izboru likovnih radova u organizaciji tržnih centra “Tempo” i “Maksi”.

Izložba je otvorena u galeriji Bosanskog kulturnog centra, a svi zainteresovani je mogu pogledati u narednih deset dana. Nakon Tuzle, ovu izložbu će moći pogledati i stanovnici Bijeljine, Bosanskog Broda i Bosanske Gradiške.

U video prilogu poslušajte razgovor sa Evitom Bojkovac, i pogledajte njena umjetnička djela.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*