Uhapšen bivši predsjednik Fudbalskog saveza Perua

Bivši predsjednik Fudbalske federacije Perua i član Komiteta za razvoj Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Manuel Burga uhapšen je u Peruu, u okviru korupcijske istrage u FIFA-i, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema vijestima peruanskih medija, Burga (58), koji je prije godinu nakon 12 godina napustio funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Perua, uhapšen je u glavnom gradu ove zemlje Limi.

Tužilaštvo Švicarske vodi istragu o poslovanju FIFA-e koja se ovog ljeta suočila sa velikim skandalom o navodnom mitu i korupciji samog vrha organizacije, a posebno u slučajevima izbora domaćina mundijala. Brojni zvaničnici ove kuće su suspendirani i predmet su istrage, dok se Blatter povlači sa funkcije predsjednika i njegov nasljednik će biti biran u februaru naredne godine.

Konačna odluka za predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michela Platinija i predsjednika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) Josepha Seppa Blattera, koji su suspendovani na 90 dana zbog korupcijskog skandala, biće donesena 21. decembra ove godine.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*