Pogledajte manekena za kojim je poludio cijeli svijet

Nyle Dimarco je 26-godišnjak koji se takmičio u showu “America's Next Top Model”, a iako je gluh, njegov hendikep nije ga spriječio da pobijedi.

“Mislim da nikada neću moći otkriti kako se osjećam kao prvi gluhi takmičar ikad u nekom showu koji je proglašen pobjednikom. Nema riječi kojima bih opisao svoju sreću”,rekao je Nyle za Daily Mail .

Producenti ovog showa primjetili su ga kad je imao gostujuću ulogu u seriji ‘Switched at Birth’ koja se prikazuje na kanalu ABC Family pa su ga kontaktirali putem društvenih mreža.

Iako je pobjeda u šou ‘America's Next Top Model’ za njega veliki korak u karijeri, Nyleu je najvažnije što je razbio barijere kad su gluhi u pitanju.

“Drago mi je da sam svima pokazao da se sve može kad se hoće i da svijet ide prema naprijed. Najbolji dio svega je što neću prestati razbijati granice”, zaključio je.

Uprkos brojnim izazovima koji su mu se ispriječili na putu do pobjede, Nyle je uspio doći do vrha, a svojim trudom mnogima je postao inspiracija.

Nakon što ga je slavna manekenka Tyra Banks proglasila pobjednikom, zaputio se na Havaje jer nikome nije smio govoriti kako show završava dok finalna emisija nije bila prikazana.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*