Pripreme za Božić: Liječeni ovisnici u Međugorju grade repliku Betlehema

Pripreme za najradosniji katolički blagdan Božić, kojim se na 25. prosinca diljem svijeta obilježava rođendan Isusa Krista, među vjernicima su počele prve nedjelje adventa. Pripreme za ovaj veliki katolički blagdan, donijele su posebnu atmosferu u hercegovačkom gradiću Međugorju, koje je već diljem svijeta poznato marijansko svetište, po ukazanju Gospe Marij, javlja Anadolu Agency(AA).

Pored duhovnih priprema, kroz molitvu i ispovijedi, na koje, u ovo marijansko svetište dolaze hodočasnici iz različitih krajeva svijeta, aktivno se radi i na ukrašavanju Crkve Sv. Jakova, kao i dvorišta te Gospinog trga, gdje će se održati centralna svečanost proslave Božića.

Za potpun ugođaj obilježavanja Isusovog rođenja na platou ispred međugorske crkve gradi se replika gradića Betlehema, u kojem dominira štalica, koja simbolizira mjesto u kojem je prema biblijskoj predaji Gospa rodila sina Božjega, otkupitelja svijeta.

Repliku Betlehema ispred međugorske crkve godinama, već tradicionalno, grade liječeni ovisnici o drogama, odnosno članovi zajednice Cenacolo.

Kako bi cijela priča koja započinje navještenjem Blaženoj Djevici Mariji da će roditi sina i završava rođenjem djeteta koje će promijeniti svijet bila što vjernije dočarana ispred crkve sv. Jakova u Međugorju, gdje se grdi pravi mali Betlehem, u večeri iščekivanja Božića, održat će se prigodan performans.

Na oko više od 2.000 četvornih metara prostora, oko 80 članova Zajednice Cenacolo izvest će 40-minutnu predstavu o Isusovom rođenju.

Performans prožet glazbom i plesom redovito prati veliki broj domaćih i stranih hodočasnika, a posebna zanimljivost ovoga događaja je vrijedna replika Betlehema, sa biblijskim likovima i domaćim životinjama, što donosi čari biblijskog vremena, koje se tada svečano obilježava.

Predstava u kojoj sudjeluje veliki broj glumaca amatera postala je tradicionalna i svake godine se u vrijeme božićnih blagdana po nekoliko puta izvodi u Međugorju.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*