Odrekao se kafe i cigareta na 15 mjeseci, evo šta mu se dogodilo

Pijete previše kafe? A niti jedan izlazak ne može proći bez alkohola? Jedan Amerikanac odlučio je provesti zanimljiv eksperiment. Tobias van Schneider je putem Twittera pratio svoje promjene u životnim navikama, pa tako 15 mjeseci nije kupovao niti konzumirao kafu ni alkohol, a rezultati su zbilja fascinantni.

“Prošlo je tačno 15 mjeseci otkad sam zadnji put pio kavu i alkohol i opisat ću vam što se dogodilo”, napisao je Tobias koji je u tom razdoblju primijetio mnoge pozitivne promjene te je sa svima želio podijeliti svoje iskustvo.

“Jedna od prvih velikih prednosti, definitivno je ušteda novca. Nakon dva mjeseca primijetio sam da imam puno više novca na računu nego što sam inače imao. Prema mojoj računici, štedio sam 33 dolara svaki dan jer su pića u New Yorku skupa, pogotovo kokteli u kojima sam inače uživao. Ipak, najviše sam štedio na izlascima, a samim time i na hrani jer bih uvijek ogladnio nakon izlaska i potrošio novac na fast food”, objasnio je Tobias.

“Postalo mi je naporno svima objašnjavati zašto ne pijem, a i bilo mi je dosadno biti dio društva u kojem se za vrijeme izlazaka puno pije – jednostavno se nisam uklapao. Shvatio sam da su se moja mnoga prijateljstva bazirala upravo na zajedničkom pijančevanju, a to mi ne treba”, zaključio je Tobias koji je u potpunosti promijenio životni stil.

Dulje je i kvalitetnije spavao, zbog čega je imao i puno više energije. “Prije bih zaspao nakon 2-3 piva, ali bih se budio umoran i sljedeći dan ne bih bio sposoban ni za što. Sada spavam kvalitetnije i pun sam života”, naglasio je.

“Bez kafe sam postao smireniji, tek sam nedavno shvatio da mi je kafa stvarala nepotrebnu anksioznost i probleme s probavom. Sada kakam kao kralj!”, iskreno priznaje Tobias.

Kofein je zamijenio čajevima, bilo hladnom bilo toplim.

“Presretan sam što sam donio ovu odluku i nema šanse da se vratim na staro. Naravno, možda se nekome ne bi svidio moj način života, ali za mene je pravi”, kaže Tobias te dodaje na kraju svim kritičarima: “Ne, ne pušim cigarete ni marihuanu i ne koristim nikakvu drogu”.

(Fokus.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*