Tajne dobrih muških odijela

Muškarac koji nosi odijelo 3 puta je privlačniji ženama od muškarca koji nosi običnu odjevnu kombinaciju.

Muškarac koji zna nositi odijelo može mnogo toga prikriti, isto kao što onaj ko ga ne zna nositi može mnogo toga otkriti. Jedina pravila muškog odijevanja pripadaju službenim događanjima (koja zahtijevaju nošenje odijela), dok određena nepisana pravila postoje za sve prigode i sve vrste odijevanja. Odijelo koje loše stoji se može opaziti izdaleka, i ima štetan efekt na dojam koji ostavljate. Zbog toga je jako važno da vam odijelo dobro stoji i da je ispravno skrojeno, ukoliko vas imalo brine kako ćete izgledati na intervjuu, kako će vas vidjeti klijent ili vaši suradnici. Prvo što trebate učiniti, ukoliko već niste, jeste ispravno se izmjeriti (to može bilo koji iskusan krojač učiniti za vas). Mjerenje uključuje: vrat, ramena, rukave, prsa, pojas i unutarnji šav nogavice. Kad saznate koja je vaša veličina, možete poći u kupovinu. Prilikom kupovine muškog odijela, imajte na umu sljedećih šest stvari:

Odabir materijala
Da razjasnimo jednu stvar, ukoliko nemate pun ormar odijela, i želite nešto drugačije, vuna je najbolji izbor za odijelo. To uključuje garbadin, ili srednje debelo tkanu vunu. Često ćete pronaći odijela na kojima piše „Super 100“, što je veoma popularno ovih dana – sve to znači da je pređa uvrnuta više od uobičajenih 60-80 ‘uvrtaja’ za vunu. Bilo kako bilo, to se smatra srednje debelim tkanjem. Dobar materijal će se vraćati u početni položaj nakon savijanja, i neće se zgužvati. Imajte na umu da je vuna udobna za nošenje tijekom cijele godine, uzimajući u obzir gdje živite.

Udobnost hlača
Provjerite da li je linija pojasa vaših hlača udobna i da možete staviti dva prsta u struk dok ih nosite. Što se tiče falti, one su obično individualni izbor. Ipak, opće pravilo je da su falte bolje za osobe koje imaju veći trbuh, i nisu baš najbolje rješenje za mršave osobe. To je zbog toga što ravan prednji dio hlača naglašava vaš trbuh ukoliko ga imate, a falte pomažu da ga skrijete. I obratno, falte čine mršavog muškarca još mršavijim, i to ne na dobar način.

Porub na vašim hlačama
Ništa ne izgleda više aljkavo od gomile tKanine na vašem zglobu. Hlače bi trebale da vam dodiruju cipele, i imaju mali odmak. Manžete, ili bez njih, to je vaš izbor, međutim, imajte na umu da hlače bez manžeta čine da izgledate viši ukoliko ste inače niski, a hlače sa manžetama bolje stoje muškarcima sa dugim nogama. Manžete su također privlačnije zrelijim osobama.

Dužina rukava
Provjerite da vam je duljina rukava odgovarajuća, inače ćete izgledati kao da ste posudili odijelo od nekoga. Ukoliko rukav pokriva manžetu vaše košulje, predugačak je. Trebao bi da tek dodiruje bazu vašeg palca, otkrivajući 2 do 4 cm duljine manžete vaše košulje – jako elegantno.

Pojas sakoa
Sako bi trebao da lijepo stoji preko vašeg trbuha. Tradicionalni američki kroj sa dva gumba, koji je bio dosta popularan dugo godina, sad je zamijenjen sakoima koji su malo uži i imaju tri ili četiri gumba. Međutim, klasični stil sa dva gumba je i dalje popularan, i neki sakoi sa dva gumba nude svježiji izgled sa gumbima koji su više postavljeni, slično stilu sa tri gumba, i tako daju jako laskav dojam. Bilo da preferirate klasični ili moderan stil, tražite modele sa užim pojasom koji će naglasiti izgled vašeg tijela.
Ukupni dojam vašeg odijela

Kad je sve rečeno i učinjeno, trebali biste biti u mogućnosti da se bez problema istegnete i sagibate u vašem odijelu. Provjerite da možete slobodno kretati ruke. Da biste to provjerili, pružite ruke ispred sebe, i također pokušajte sjediti u stolici i pretvarati se da radite. Trebali biste se osjećati udobno u svakom položaju.

Savjet više!

-Odijelo, bez obzira na stil, mora pristajati vašem tijelu. To znači da svaki dio, mora izgledati savršeno.

– Idealno bi bilo napraviti ga po vašim mjerama. Nemojte pokušavati stati u odijelo iz doba kad ste imali deset kila manje, ili silom pokušavati posuditi odijelo od prijatelja. Ako nešto nije savršeno, a vama nužno treba odijelo, jedina su rješenja, nažalost, kupovina novog ili prekrojavanje.

– Da biste izgledali mršavije i više, izaberite sako sa jednorednim kopčanjem i sa tri gumba.

– Ukoliko već spadate u više muškarce, preporučuje se da nosite prugasta odijela.

– U obzir dolazi sako sa dva gumba koji prati linije tijela; ramena su dosta široka, ali bez naramenica.

– Ako spadate među mršavije muškarce, preporučuju se tamnoplave ili tamnosive kombinacije odijela; lanene tijekom ljeta, a zimi od vune, ili tvida.

– Sako sa jednorednim kopčanjem koji nije previše otvoren nosite u kombinaciji sa ravnim, mekim i ležernim hlačama koje prate liniju tijela

– Nosite odijelo tako da izgledate zanimljivo i samouvjereno. Neka drugi uče od vas kako se ponašati, a ne s etikete vaše jakne.Sako se nosi uz odgovarajuće hlače. Nemojte kombinirati različite hlače i sakoe.

– Odijelo mora biti kupljeno u komadu.Ako se ne osjećate dobro u odijelu kojeg probavate nemojte ga kupiti.Skroman, dobro obučen muškarac uvijek ostavlja dobar dojam.

(BNN)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*