Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o kontroli kretanja oružja

Vijeće ministara BiH trebalo bi da danas razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi.

Iz Vijeća ministara BiH saopćeno je da je na dnevnom redu sjednice i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-septembar.

Pred ministrima će biti i izvještaj o realizaciji međunarodnih sredstava obećanih na Donatorskoj konferenciji u Briselu 16. jula prošle godine za saniranje šteta od poplava u BiH sa stanjem na dan 30. juni ove godine.

Ministri će razmatrati i Prijedlog dokumenta za diskusiju za prvi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta Podrška procesu evropskih integracija BiH za period 2015-2017. godina.

Na sjednici će biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i EU o uspostavljanju okvira za učešće BiH u operacijama EU za upravljanje krizama i Nacrt ugovora o kreditu (Projekat Koridor V-c) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, sa Osnovama za zaključivanje ugovora.

Biće riječi i o informaciji o trenutnom statusu obrade rezultata popisa stanovništva u BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*