Parlamentarna komisija BiH: U Novom Gradu SIPA i Mup RS postupali prema zakonu

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH danas je utvrdila da su u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Novom Gradu i SIPA i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske postupali u skladu sa zakonom, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg te komisije Borislav Bojić.

Prema Bojićevim riječima, Komisija je na današnjoj sjednici razmatrala i primila na znanje znanju informaciju SIPA-e u vezi sa ovom akcijom prema kojoj se “nedvosmisleno vidi da su i SIPA i MUP Republike Srpske potpuno sarađivali i da su i jedni i drugi bili obaviješteni o postupcima i radnjama koje su zajedno provodili”.

“Postoji i zahvalnost direktora SIPA-e koju je uputio CJB u Prijedoru na saradnji MUP-a, koji je dao podršku u provođenju aktivnosti koje se odnose na pregled ovih prostorija i privođenje određenih lica koja su po naredbi Tužiteljstva BiH privedena”, rekao je Bojić.

Ističući da su akcija i privođenja u Novom Gradu provedeni u skladu sa zakonom, Bojić je ocijenio da je sve drugo u sferi politike i potrebe da se ovom pitanju da potpuno druga vrsta pristupa.

“Ne želim da se ovim bavimo na način da optužujemo ovoga ili onoga”, rekao je Bojić.

On je dodao da je Sporazum o saradnji SIPA-e i MUP-a Republike Srpske interni sporazum o saradnji dvije agencije.

“Sigurno da treba unapređivati tu vrstu odnosa. Treba pustiti agencijama da rade svoj posao”, zaključio je Bojić.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*