Održana Godišnja skupština Crvenog križa grada Tuzla

Crveni križ grada Tuzla danas je održao Godišnju skupštinu, na kojoj je razmatran Program rada i Finansijski plan za 2016.godinu, kao i Vizija budućnosti projekta „Pomoć i njega u kući“ do 2020.godine.

Među najznačajnijim projektima za narednu godinu je upravo „Pomoć i njega u kući“, koji se implementira već dvije godine. Finansira ga Crveni križ Švicarske u iznosu od oko 110.000 KM na godišnjem nivou, a upošljava sedam njegovateljica i jednu medicinsku sestru. Sekretar Crvenog križa grada Tuzla Sead Hasić je ovom prilikom kazao, da se ovaj projekat pokazao izuzetno potrebnim, te da je s razlogom u prvom planu aktivnosti u 2016.godini.

U toku je i priprema Izvještaja o radu za 2015.godinu, koju Hasić ocjenjuje teškom i dinamičnom. Pored obilježavanja tradicionalno značajnih datuma, organizovanja edukacija u školama, dobrovoljnog darivanja krvi, i brojnih drugih, ovu godinu je obilježilo i prikupljanje pomoći u izbjegličkoj krizi. Ipak, najveća potreba bila je prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene građane, koji uglavnom koriste usluge Narodne kuhinje u Tuzli.

Na Godišnjoj skupštini je prikazan i film o Tuzlaki Mariji Jurčenko „Maja“, koja će za svoj humanizam primiti najviše priznanje od Crvenog križa Federacije BiH. Na Skupštini su uručena Priznanja za postignute rezultate u radu u 2015.godini za pravna i fizička lica, koja su prema kriterijima Crvenog križa predložena od strane Predsjedništva ove organizacije. Među dobitnicima je i Radiotelevizija 7 Tuzla.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*