Mirza Teletović najefikasniji u redovima Sunsa, postigao 24 poena

Košarkaši San Antonio Spursa su u noći između srijede i četvrtka pobijedili na svom terenu Washington Wizardse sa 114:95 u američkoj NBA ligi i tako stigli do 23. uzastopne pobjede kod kuće, što je novi klupski rekord.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kawhi Leonard sa 27 poena, LaMarcus Aldridge je ubacio 14, dok je Manu Ginobili postigao 11 poena.

“Osjećamo se dobro, ali sigurno ne mislimo da možemo svakog da pobijedimo i da smo bolji od svih. Znamo da moramo još da napredujemo”, rekao je Ginobili poslije utakmice. U redovima Washington Wizardsa najbolji su bili John Wall i Marcin Gortat sa po 20 poena.

New York Knicksi su na svom terenu bili bolji od Minnesote Timberwolvesa sa 107:102. Knickse su do pobjede predvodili Arron Afflalo sa 29 poena i Carmelo Anthony, koji je ubacio 20 poena i upisao 15 skokova i devet asistencija.

U poraženom timu najbolji je bio Karl-Anthony Towns sa 25 poena i 10 skokova, Andrew Wiggins je postigao 23, dok je Ricky Rubio imao učinak od 12 asistencija, 10 skokova, devet poena i osam ukradenih lopti.

Golden State Warriorsi su se nakon prvog poraza u sezoni ponovo vratili pobjedama, pošto je na svom terenu savaladao Phoenix Sunse sa 128:103.

Za novu pobjedu prvaka NBA lige najzaslužniji je bio Klay Thompson koji je postigao 43 poena, Stephen Curry je ubacio 25, a Draymond Green 16. Naš košarkaš Mirza Teletović je za 24 minute na terenu postigao 24 poena, uz šut 9-13, za tri poena 3-5.

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*