Keanu Reeves putem Facebooka poslao poruku koja je osvojila svijet

Kad izađete na ulicu, bacite pogled i odmah ćete primijetiti – svako ide svojim putem, niko ni s kim ne razgovara, svi mehanički hodaju ulicama, sa slušalicama u ušima, u svom svijetu i svojoj muzici.

Niko se nikom ne smije, niko ne zastane da se na trenutak divi prirodi … Svako brine svoju brigu i hrli ispuniti što više zadataka, kao strojevi.

Ovo je primijetio i slavni glumac Keanu Reeves. To ga je pogodilo, pa se je poželio svima obratiti preko društvenih mreža, u nadi da će doprijeti do svijesti ljudi:

“Vidite ove ljude iza mene?

Oni žure na posao i ne obraćaju pažnju ni na što. Ponekad smo toliko posvećeni svakodnevici, da zaboravimo da odvojimo vrijeme da uživamo u ljepoti života. Kao da smo zombiji.

Osvrnite se i izvadite slušalice iz ušiju. Kažite nekome “zdravo”, zagrlite nekog ko izgleda kao da pati. Pomozite nekome. Morate živjeti svaki dan kao da vam je posljednji.

Ono što ljudi ne znaju o meni jest da sam prethodnih nekoliko godina bio u depresiji. Nikome nisam pričao o tome. Morao sam sam naći put da izađem iz depresije. Osoba koja me je sprječavala da budem sretan bio sam JA.

Svaki dan je poseban i tako ga treba doživljavati. Sutra nije garancija, živite danas! “, poručio je slavni glumac na društvenoj mreži Facebook.

(Fokus.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*