Jablanica: Nastavlja se potraga za četvrtim stradalim u nesreći na M-17

Danas će biti nastavljena potraga za četvrtim nastradalim u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Jablanica – Mostar, kada je automobil vinkovačkih registracija u mjestu Bijela sletio u jezero Salakovac.

Iz rijeke je izvučen automobil i tri tijela, dva ženska i jedno muško. Peti putnik u automobilu uspio je neposredni nakon slijetanja u jezero da iskoči i da se spasi. On se nalazi u bolnici u Mostaru i nije životno ugrožen.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanskog kantona (HNK) su potvrdili da su se u automobilu škoda fabija utopile dvije muške osobe V. B. (91) i D. R. (95), te dvije ženske osobe Š. A (93) i T. V (95). Iz vozila je isplivao S. B. (94).

Svi su državljani Republike Hrvatske nastanjeni u Vinkovcima i okolini.

Četvero poginulih mladih ljudi bili su studenti Mostarskog sveučilišta i pošli su kućama za praznike. Njihove kolege studenti sinoć su se okupili u univerzitetskom kampusu, gdje su odavali počast stradalim kolegama paljenjem svijeća i molitvom.

Automobil sa stradalim izvučen je iz jezera sa oko 20 metara dubine, a iz spasiteljskih službi su naglasili kako je izvlačenje vozila bilo veoma teško, jer je, pored dubine, otežavajuća okolnost bila i ta što se vozilo zaglavilo na dnu, pa ga je trebalo prvo pomjerati, kako bi uopće moglo biti pokrenuto prema površini.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*