Novogodišnja noć u Tuzli protekla mirno

Novogodišnja noć je protekla mirno. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona smo saznali, da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen pet puta, bilo je osam krivičnih djela, i čak 16 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže povrijeđena, četiri lakše dok se za povrede devet osoba ljekari nisu izjasnili.

Prema informacijama koje smo dobili u Hitnoj pomoći tuzlanskog doma zdravlja, noć je protekla uobičajeno. Na sreću nije bilo mnogo intervencija zbog prekomjernog konzumiranja alkohola, gdje je intervenisano kod dvije maloljetne osobe. Kako nam je kazao Hajriz Alihodžić specijalista urgentne medicine, pored toga izvršena je jedna reanimacija, a u dvije saobraćajne nesreće nije bilo teže povrijeđenih.

Kako smo saznali od komandira smjene Željka Stojanovića, tuzlanski vatrogasci nisu imali intervencija, izuzev dežurstva na Trgu slobode gdje je bio organizovan javni doček Nove godine.

Prvog dana nove godine je uredno vodonadbijevanje, kao i isporuka toplotne energije. Iz JKP „Saobraćaj i komunikacije Tuzla“ obavijestili su da će rampe na zatvorenim parkiralištima biti otvorene, i neće se vršiti naplata na javnim parkiralištima u gradu, i to do ponedjeljka 4.januara.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*