Određen pritvor Fahrudinu Radončiću

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prijedlog usvojen, te je osumnjičenom Fahrudinu Radončiću određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda.

Sud BiH: Postoji bojazan da će Radončić ometati postupak

“Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi”, piše u odluci suda BiH koja je odaslana medijima pod jučerašnjim datumom.

Fahrudin Radončić osumnjičen je da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 1. KZ BiH, krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241.stav 1. i 2. KZ BiH, u vezi sa članom 26. KZ BiH i krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219a. stav 1. KZ BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*