Messi želi susret s dječakom u najlon-dresu

Nogometaš Lionel Messi izrazio je želju da upozna afganistanskog dječaka čija je fotografija u improviziranom dresu od plastične kese postala viralna na društvenim mrežama i obišla cijeli svijet.

Nakon toga je pokrenuta i potraga za ovim djetetom, a petogodišnji Murtaza Ahmadi pronađen je prošle sedmice u jednom selu u Afganistanu.

“Volim Messija i nogomet. Upoznat ću ga jednog dana. Želim biti kao on”, rekao je za Al Jazeeru.

U ponedjeljak je Afganistanska nogometna federacija (AFF) potvrdila da će Ahmadi sada dobiti šansu upoznati svog heroja.

“Kontaktirao nas je Messijev menadžerski tim i oni su izrazilii želju da se nogometaš susretne s dječakom”, rekao je za Al Jazeeru glasnogovornik AFF-a Syed Ali Kazemi.

“Radimo sve što je u našoj moći da dogovorimo ovaj sastanak. Vrijeme i mjesto još nisu utvrđeni, ali postoje šanse da će Ahmadi letjeti u Španiju da upozna svog idola.”

Kazemi je dodao da “Murtaza ima strast za nogometom” te da će uraditi sve što je u njihovoj mogućnosti da ga obuče da bude dio afganistanskog nogometnog tima.

Viralna slava

Murtazin brat Homayoun napravio je improvizirani dres i flomasterom na kesi napisao Messijevo ime i broj 10.

“Murtaza je pronašao plastičnu kesu i potrčao prema meni da mu napravim dres od toga”, kazao je 15-godišnji Homayoun za Al Jazeeru.

“Ne možemo ni zamisliti da kupimo originalni Messijev dres. Ne možemo to priuštiti da usrećimo brata”, dodao je.

Dječakov otac Mohammad Arif Ahmadi kaže da ne može vjerovati koju reakciju je izazvala fotografija.

“Nismo očekivali da ćemo dobiti ovoliko podrške. Ljudi iz cijelog svijeta zovu kako bi pomogli da Murtaza dobije dres i loptu”, rekao je za Al Jazeeru.

“Murtaza se ne može suzdržati. Toliko je uzbuđen zbog vijesti da će upoznati Messija. Ne znamo kada će se to desiti, ali i njegov odgovor nam je dovoljan.”

Zamjena za iračkog dječaka

Kada je fotografija postala viralna, mediji su prvo objavili da je riječ o kurdskom dječaku iz Iraka.

Međutim, kasnije je Murtazin ujak koji živi u Australiji rekao da je to greška.

Na zvaničnom Messijevom Twitter profilu potvrđen je identitet dječaka.

“Želim da moj sin donese ponos ovoj zemlji i da igra na međunarodnim nogometnim utakmicama jednog dana”, rekao je Murtazin otac.

(Al Jazeera Balkans)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*