Prognoza meteorologa: Tokom dana oblačno, slijedi nam zahlađenje

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno može pasti malo kiše. U večernjim satima očekuje se jače naoblačenje koje će se sa zapada postepeno premještati prema istoku zemlje i uslovit će padavine i zahlađenje u cijeloj zemlji.

Na planinama snijeg, u nizinama kiša, koja će u noći na četvrtak i u nizinama preći u susnježicu i snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 8 i 16°C.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno. U noći na četvrtak se očekuje kiša koja će sa padom temperature zraka preći u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 15°C.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a lokalno je registrovana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Goražde 3, Stolac 4, Kupres 5, Doboj i Zvornik 6, Mostar, Trebinje i Tuzla 7, Bijeljina, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 8, Livno i Zenica 9, Jajce i Sanski Most 10, Banja Luka i Drvar 11, Bugojno, Gradačac i Sarajevo 12, Bihać 14 i Neum 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je veći od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*