Američki guverner okuplja Pink Floyd!?

Građani BiH i te kako su navikli na svakojaka predizborna obećanja koja se rijetko ispune, ali čini se da su američki političari ako ne iskreniji i pošteniji, onda barem – maštovitiji…

Predsjednički kandidat John Kasich, guverner savezne države Ohio i republikanski kandidat za mjesto predsjednika SAD-a za sada je bez premca kada je riječ o predizbornim obećanjima.

U intervjuu kojeg je dao za CNN, Kasich je rekao da će tokom utrke za mjesto u Ovalnom uredu dati sve od sebe kako bi ponovo na jednom mjestu okupio članove grupe Pink Floyd.

U razgovoru se prisjetio koncerta Pink Floyda kojeg je gledao kao tinejdžer, a bila je riječ o promociji albuma The Wall, nakon čega je rekao, citiramo:

“Ukoliko postanem predsjednik SAD-a, daću sve od sebe da ponovo okupim grupu Pink Floyd da zajedno izvedu par pjesama, a s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u SAD-u, zamolio bih ih da nastup počnu sa pjesmom “Money”.”

David Gilmour je nakon albuma “Endless River” iz 2014. rekao da je to definitivno zadnja stvar koja je okupila Flojdovce na jednom mjestu, ali očito nije imao u vidu političke ambicije guvernera Kasicha.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*