Košarkaši Slobode u finalu kupa BiH, sistema A

Košarkaši Slobode, plasirali su se u finale kupa BIH, sistema A, nakon što su sinoć u Mejdanu, savladali  ekipu Mostara 05, člana A-2 lige FBIH-grupa jug, ubjedljivim rezultatom 95:51. I prije početka utakmice tuzlanski košarkaši su bili apsolutni favoriti protiv mlade i neiskusne ekipe iz Mostara, iako su igrali bez povrijedjenih Sinadinovića, Muratovića i Latifagića.

Šest igrača je ostvarilo  dvocifren broj poena, a najefikasniji sa 15, bio je Asim Ahmedić, mada  se nije proslavio kod izvodjenja  slobodnih bacanja, jer je od osam, pogodio samo jedno. Poen manje ubacili su : Kemal Omerbašić i Almir Hasandić.  U ekipi Mostara, istakao se mladi Edis Šatro, koji je sa 18 poena bio i najefikasniji igrač utakmice.

Košarkaši Slobode će u finalu kupa BiH, sistema A, igrati protiv Sparsa, koji je sinoć u Kaknju savladao domaću istoimenu ekipu  sa 79:74. Finale će se igrati 10 februara u Sarajevu. Pobjedniku će se  u završnici kupa Bih, pridružiti  Mladost, Igokea, te bolji iz susreta : Široki –Zrinjski.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*