Tri osobe uhapšene zbog utaje poreza i navođenja na prostituciju

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH jutros su uhapsili tri lica na području Sarajeva zbog utaje poreza i navođenja na prostituciju.

U nastavku akcija “Koral” i “Tango” lica čiji su inicijali N.Č. i D.K. uhapšena su jer su osumnjičena za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja, pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge privrednom društvu “Holidej risort Sarajevo”, a osoba S.F. uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na prostituciju, saopćeno je iz SIPA-e.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije SIPA-e, a nakon kriminalističke obrade biće predati Tužiteljstvu Kantona Sarajevo, prema čijim naredbama su realizirane ove aktivnosti.

Akcije “Koral” i “Tango” započete su 8. oktobra prošle godine kada su pretreseni objekti na deset lokacija na području Sarajeva i uhapšeno 15 lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i navođenje na prostituciju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*