Košarkašice Jedinstva sutra dočekuju Impuls

Nakon reprezentativne pauze, nastavlja se žensko košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, a tuzlansko Jedinstvo BH Telekom će u narednom 14.kolu u Mejdanu dočakati sarajevski Impuls. Ovaj susret se trebao igrati ovog vikenda, ali zbog nastupa mlađe selekcije Jedinstva u četvrtini finala Regionalne lige u Ljubljani, utakmica je zakazana za sutra, jer prvu ekipu tuzlanskog kluba čini veći broj igračica upravo mlađih selekcija.

Kada je riječ o utakmici sa Impulsom, što je i bila tema danas održane press konferencije, u Jedinstvu ne očekuju ništa drugo osim pobjede. Gošće do sada u prvenstvu imaju samo dvije pobjede, međutim ne smije doći do opuštanja. U sastavu imaju najboljeg skakača lige Svjetlanu Pavičević, a pored nje tu je i Mirela Mujović na poziciji pleja. Atmosfera u ekipi Jedinstva je odlična, a sve igračice će biti na raspolaganju trenerici Mari Lakić Brčaninović.

Nakon susreta sa Impulsom, već 3.marta pred košarkašicama Jedinstva je novi izazov. U okviru Kupa BiH sastat će se sa ekipom Rudnika mrkog uglja Banovići, od kojih su nedavno poražene u prvenstvenom susretu u Mejdanu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*