Dodik u Beogradu: Volim RS i Srbiju, ja ne volim Sarajevo

Politički vrh Republike Srpske danas boravi u Beogradu na prijemu u povodu Dana Republike Srpske. Prisustvovali su predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić. Podsjetimo, Ustavni sud BiH donio je odluku o neustavnosti obilježavanja 9. januara kao dana ovog entiteta.

Iz Beograda je izvještavala reporterka N1 Jelena Mirković.

Prijem je organizovalo Predsjedništvo RS u Beogradu povodom Dana RS, ali i zbog obilježavanja 24 godine od usvajanja prvog Ustava ovog bh. entiteta. Prijemu su prisustvovali najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske, čiji predsjednik Milorad Dodik je rekao da je glavni cilj Srpske sloboda srpskog naroda i njihova nezavisnost i da će oni težiti ka tome u budućnosti.

Također je istakao da je saradnja sa Srbijom neophodna i da želi da ona u narednom periodu bude još čvršća zbog toga što, kako je rekao, Srbiju vidi kao jedini faktor mira i stabilnosti u regionu.

“Volim RS i Srbiju, ja ne volim Sarajevo. Ja nisam čovjek koji želi loše Bošnjacima, nekadašnjim muslimanima, ja nisam taj, ja njima želim sve dobro, ali ono što im ne želim i neću im nikada dozvoliti je da uzmu našu slobodu”, rekao je Dodik na prijemu.

Milorad Dodik je napomenuo i da RS nije slučajno stvorena već da je ona proizvod ideja srpskog naroda kroz vijekove. Također je napomenuo da ljudi koji trenutno žive u RS podržavaju Dejtonski mirovni sporazum zbog toga kako bi se što prije izborili za svoju stabilnost.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*