Nisu pronađeni dokazi da je Mahir Rakovac bio žrtva seksualnog i fizičkog nasilja

Nije pronađen nijedan dokaz koji potvrđuje da je nad Mahirom Rakovcem izvršeno seksualno ni fizičko nasilje, rezultati su istrage koje je Tužilaštvo KS predstavilo danas, dva mjeseca nakon tragične smrti ovog dječaka, javlja TV1.

Kako je istakla glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić, tokom istrage saslušano je 120 svjedoka i izvršeno nekoliko vještačenja, uz sakupljen veliki broj službenih zabilješki i izvještaja.

Navela je da telefon dječaka Mahira nije bio u funkciji pet dana prije njegove smrti.

Rezultati istrage pokazali su da ne postoji dokaz da je dječak silovan, te da niko nije mogao potvrditi da je bio prisutan takvom činu.

Ni na drugim djelovima tijela nije bilo tragova nasilja već su konstatovane povrede koje su uzrok pada.

Pogledan je veliki broj zapisa sa video kamera i niti jedan zapis ne ukazuje na vršnjačko nasilje. Utvrđeno je da su korišteni pogrdni nadimci među svom djecom.

Tokom istrage pregledani su snimci sa 32 kamere iz škole koju je Mahir pohađao.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva KS u prethodna tri mjeseca istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo vršili su istragu o okolnostima smrti Mahira Rakovca. Nakon samoubistva dječaka, njegova majka Alisa Mahmutović i očuh Dubravko Lovrenović izašli su u javnost sa informacijom da je Mahir bio žrtva vršnjačkog nasilja, te da je zlostavljan u Međunarodnoj osnovnoj školi na Ilidži.

Mahir Rakovac izvršio je samoubistvo skokom sa zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja 14. decembra 2015. godine.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*