Selaković: Ne znam da li će Šešelj u Hag 31. Marta

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da li će lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj biti u Hagu 31. marta, kada mu je najavljeno izricanje kazne i poručio da je prvi zadatak Vlade da u tom i ostalim slučajevima “bude za Srbiju”.

“Šta će se dogoditi do 31. marta, o tome niti mogu, niti znam da govorim.

Radi se o slučaju koji je u rukama suda i videćemo kako će se dalje postupati”, rekao je Selaković, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, postoje pitanja na koja se ne može dati isključiv odgovor, kao što su “izručiti Šešelja ili ne” i “da li si za NATO ili za Rusiju”. “Ovo je Srbija, valjda. Prvi zadatak nam je da budemo za Srbiju, a tako je i u ovom slučaju”, rekao je ministar pravde.

On je naglasio da Vlada redovno informiše Haški tribunal povodom zahtjevanih izvještaja u vezi sa izručenjem troje radikala, ali da ti odgovori nose oznaku povjerljivo i da o njima ne može da govori.

“Ministarstvo nije dobilo nikakve odgovore od Haškog tribunala povodom svojih dopisa”, naglasio je on.

Selaković je dodao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dobio odgovor od predsjednika Haškog tribunala Teodora Merona, a u vezi sa smrću Srba u haškom pritvoru.

“U tom odgovoru mi nemamo nikakvo obrazloženje za smrt Zdravka Tolimira, Mileta Mrkšića i drugih. Kaže se da je došlo do smrti prirodnom smrću”, rekao je Selaković i podsjetio da je Vlada u više navrata upozoravala na njihovo loše zdravstveno stanje, ali da Tribunal tim povodom nije preuzeo ništa.

(Vijesti.ba / SRNA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*