Barca rutinski, Bayern nakon velikog preokreta prošao dalje

U revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, Bayern je nakon produžetaka savladao Juventus sa 4:2, regularni dio je završen rezultatom 2:2 kao i prvi meč u Torinu.

Ekipa Juventusa je sjajno ušla meč i Paul Pogba je već u šestoj minuti matirao Manuela Neura. Gosti iz Torina su nastavil isa fenomenalnom igrom i nakon vodećeg gola,a novu šansu je imao Morata  17. minuti, no ostalo je 0:1.

Deset minuta kasnije, Cuadrado je sjajno prošao odbranu Bayerna i savladao Neura za velikih 0:2.

Bavarci su zaprijetili preko Mullera u 42. minuti, ali Buffon zaustavlja njegov udarac ,da bi dvije minute kasnije Cudrado propustio dobru šansu za Juventus i na poluvrijeme se otišlo sa 0:2.

U nastavku Bayern je krenuo ofanzivnije, a polušanse su imali lewandovski i Muller. Juventus je čekao šansu iz kontri, a jedna se ukazala u 57. minuti, Morata je fenomenalno pretrčao odbranu Bavaraca, ali njegov udarac odlazi preko gola.

U 60. minuti, Bernat je jako šutirao, no odbrana Stare dame je blokirala njegov udarac, a tri minute kasnije nakon pštrog centaršuta Riberya, Bonucci otklanja opasnost ispred gola Buffona.

Zadnjih pola sata, Bayern je krenuo sa jačim napadima, ali odbrana Juventusa  na čelu sa Gianluigi Buffonom bila je veoma sigurna. Douglas Costa je u 70. mnuti oprobao svoj šut, međutim odbrana Stare dame blokira njegov pokušaj. Dvije minute kasnije na drugoj strani Alaba, blokira šut Hernanesa.

U 73. minuti Costa je sjajno centrirao, a Lewandovski je glavom matirao Buffona za smanjenje vodstva na 1:2. Pet minuta nakon gola arambol u šesanestercu Juventus, ali prvak Italije uspjeva izbaciti loptu. Arturo Vidal je u 77. minuti uputio jedan udarac sa 25 metara, ali lopta odlazi visoko iznad gola.

Ipak u 92. minuti nakon jedne od rijetkih grešaka odbrane Juventusa, Thomas Muller pogađa glavom za 2:2 i meč odlazi u produžetke.

U produžecima prvi je zaprijetio Juventus preko Lihsteinera, ali Neuer zaustavlja njegov udarac. U desetoj minuti produžetka, Coman je sjajno prošao i uputio dobar centaršut u šesnaesterac, ali Barzagli otklanja opasnosti ispred svog gola i prvi produžetak je završen bez promjene rezultata.

U drugom produžetku, Bavarci dolaze do gola u 108. minuti, a nakon sjajne akcije mrežu Buffona pogodio Thiago Alcantara. Dvije minute nakon gola Alcantare, Coman  postiže četvrti gol za Bayern i riješava pitanje putnika u četvrtinu finala Lige prvaka, piše SCsport.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*