Sarajevo: Protest poljoprivrednika iz TK ispred Parlamenta FBiH

Više desetina poljoprivrednika Tuzlanskog kantona protestirali su danas u Sarajevu kako bi ukazali na trenutno stanje u poljoprivredi i položaju u kojem se nalaze poljoprivrednici sa područja ovog kantona.

Potpredsjednik Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskog kantona Mevludin Ikanović je kazao da je vlast dovela do kolapsa kako privrede Tuzlanskog kantona, tako i svih napaćenih poljoprivrednika.

Dodao je da im nisu isplaćeni podsticaji iz prethodne tri godine.

“Još jedna obaveza vlasti je da isplati poticaje za prvi kvartal ove godine. Međutim, to za njih ništa ne važi. Oni rade kako oni hoće, donose zakone na svoju ruku kako njima godi i odgovara, dok poljoprivreda stagnira. Vjerujte da 50 posto ljudi neće moći proljetnu sjetvu da uradi, jer smo u totalnom kolapsu”, istakao je Ikanović.

On je rekao da poljoprivrednici od države ne traže milostinju, nego traže ono što im pripada.

Potpredsjednik je pojasnio da su danas došli u Sarajevo da parlamentarcima ukažu na svoje probleme i da svi znaju zašto su pred Parlamentom.

Dodao je da poljoprivrednici nemaju snage više hodati po ministarstvima i trpiti prebacivanje odgovornosti sa jednog na drugi nivo.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*