U pet tuzlanskih naselja postavljene „kuke dobrote“

Udruženje građana Humana garda slanog grada, prije nekoliko dana je pokrenula novu akciji pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu. Riječ je o „kukama dobrote“ koje se već nalaze na nekoliko lokacija u Tuzli.

Ovo tuzlansko udruženje egzistira tri godine, za sada broji deset volontera, i iza njih je više uspješnih humanitarnih akcija. Nastoje pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, osobama kojima su potrebna sredstva za liječenje, a aktivno su učestvovali u pomaganju područjima koja su 2014.godine pogođena popolavama i klizištima.

Slijedeći primjere iz gradova regiona, iz ovog Udruženja su odlučuli da u Tuzli postave „kuke dobrote“, kako bi građani višak hrane, gardarobe i slično, ostavili za one kojima je to potrebno. Do sada su postavljenje na Sjenjaku, Slavinovićima, Bulevaru, Kuli i Miladijama, a plan je da u narednom periodu budu postavljene u svim tuzlanskim naseljima.

Iz Udruženja građana Humana garda slanog grada pozivaju sve građane Tuzle koji su to u mogućnosti, da potraže kuke dobrote u svom naselju, i ostave pomoć za one kojima je ona neophodna.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*