Wolfsburg dočekuje Real Madrid, Manchester City na megdan PSG-u

Fudbaler Real Madrida Casemiro rekao je da njegova ekipa ne smije da potcijeni Wolfsburg u predstojećoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Fudbaleri Real Madrida igraju večeras od 20.45 u Njemačkoj protiv Wolfsburga, prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. “Kraljevski” klub je šesti put uzastopno u četvrtfinalu Lige prvaka, a Wolfsburg je prvi put među osam najboljih.

“Sve ekipe u četvrtfinalu su kvalitetne, u ovoj fazi nema lakih protivnika. Ne smijemo da potcijenimo Wolfsburg pošto oni imaju nekoliko sjajnih igrača. Moramo da poštujemo protivnika ali dok igramo svoju igru, naš sretni fudbal”, rekao je Casemiro. On je dodao da je napustio Brazil jer je sanjao o nastupima u utakmicama u Ligi prvaka.

“Otišao sam iz Brazila s pobjedničkim mentalitetom, uvijek uspravno držim glavu. Sanjao sam o Ligi prvaka i svaki put kad igram za Real pokušavam da uživam jer su mi se snovi ostvarili”, rekao je Casemiro. U ekipi Reala neće biti Raphaela Varana zbog povrede lista.

Real Madrid u utakmicu ulazi sa mnogo samopouzdanja, poslije pobjede nad velikim rivalom Barcelonom u “El Clasicu” od 2:1, golom Cristiana Ronalda. Ronaldo je do sada protiv njemačkih ekipa postigao 14 golova u prvaka.

Sa druge strane, Wolfsburg čeka utakmicu poslije poraza od Bayer Leverkusena od 0:3 i u posljednje tri utakmice nema pobjedu u prvenstvu, pa je pao na osmo mjesto na tabeli. Fudbaler Wolfsburga Marcel Schafer ocijenio je da njegova ekipa ima male šanse za iznenađenje.

“Prošle sezone smo se ”ubili” od posla da se plasiramo u Ligu prvaka. Ispisali smo klupsku historiju plasmanom u četvrtfinale i sada ćemo igrati protiv jednog od najboljih svjetskih timova. Kada samo pomislite, prije 20 ili 25 godina smo gledali Real na televiziji, a sada imamo priliku da igramo protiv njih, to je fantastičan izazov. Znamo da imamo male šanse, ali na teren izlazimo da ostvarimo uspjeh i to želimo i protiv Reala. Nemamo šta da izgubimo”, rekao je Schafer.

U ekipi Wolfsburga neće biti Sebastiana Junga zbog povrede koljena, a neizvjestan je nastup Daniela Caligiurija i Basa Dosta.

Njemačku ekipu može da hrabri i podatak da je izgubila samo jednom u posljednjih sedam utakmica na domaćem terenu u Ligi prvaka i to 2009. godine protiv Manchester Uniteda (1:3).

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici Paris Saint-Germain večeras od 20.45 na svom terenu igrati protiv Manchester Cityja. PSG je ranije osigurao titulu prvaka Francuske i sada je sve podredio uspjehu u Ligi prvaka, gdje je u prošloj rundi eliminisao šampiona Engleske Chelesea ukupnim rezultatom 4:2.

Ponovo će najjače oružje imati u Zlatanu Ibrahimoviću, strijelcu 30 golova ove sezone i “hat-tricka” minulog vikenda u trijumfu nad Nicom (4:1).

I Manchester City je bio ubjedljiv protiv Bournemoutha (4:0) u Premier ligi, nagovijestivši da izlazi iz krize rezultata, a bit će dodatno pojačan jer su se od povreda oporavili Kevin De Bruyne i Samir Nasri. “PSG je favorit u ovom dvoboju. Imaju više iskustva, ali i mi imamo kvalitetan tim. Bit će neizvjesno”, rekao je Nasri.

(federalna.ba/Beta/rts.rs/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*