Isplata junskih penzija 7. jula

Isplata penzija za juni počinje u ponedjeljak, 7. jula, odlučeno je na današnjoj  sjednici novog saziva Upravnog odbora Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje. 
 

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim najniža penzija iznosi  326,17 maraka, zagarantovana 434,90 maraka, dok najviša iznosi 2.174,48 maraka.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju boraca odbrambenog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juni, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka, saopćeno je iz Ureda za informisanje FZ MIO/PIO.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*