Danas otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2016.

Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2016 biće otvoren danas u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru. Svečanost otvaranje planirana je u Paviljonu 1, s početkom u 11 sati, dok će za posjetitelje vrata sajma biti otvorena u 10 sati.

Na otvaranju Sajma prisutnima će se obratiti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Turska, zemlja partner

Glavni govornik iz inozemstva ipak će biti zamjenik premijera Vlade Republike Turske, zemlje partnera sajma, Numan Kurtulmus, koji će sajam proglasiti otvorenim.

Nakon otvaranja Sajma, visoka izaslanstva obići će sajamski izložbeni prostor, nakon čega su planirane kratke izjave za medije oko 12.35 sati, na štandu Republike Turske (Paviljon br. 2).

Na ovogodišnjem sajmu, 19. po redu, na oko 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstaviće se izlagači iz 24 zemlje.

Uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane privrede, biće održane i tradicionalne podsajamske manifestacije, Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Mostarski Sajam gospodarstva, u saradnji sa svojim partnerima, organizira i niz konferencija, okruglih stolova i radionica o temi obnovljivih izvora energije, razvoja BiH kao Jadransko-jonske regije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja ekonomije, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*